SEO-teksten laten schrijven?

Wil jij goed gevonden worden in Google, nieuwe doelgroepen bereiken en zorgen dat meer mensen jouw bedrijf, product of organisatie weten te vinden? Dan is het een slimme zet om SEO-teksten te laten schrijven. Alhoewel...deze stelling vraagt wel om enige nuance. Benieuwd hoe dit precies zit? Wij vertellen je graag meer over de (on)zin van SEO teksten en de manier waarop wíj te werk gaan.

SEO-teksten laten schrijven - waarom eigenlijk?

SEO staat voor Search Engine Optimization oftewel: zoekmachineoptimalisatie. Kies je ervoor om SEO-teksten te laten schrijven, dan kun je ervoor zorgen dat jouw bedrijf beter gevonden wordt in Google (of een andere zoekmachine natuurlijk). Nog niet zo lang geleden gebeurde dit op de volgende manier: de SEO-specialist of tekstschrijver deed een zoekwoordenonderzoek om te bepalen welke zoekwoorden of termen vaak gebruikt worden én relevant zijn voor jouw bedrijf. Vervolgens werden deze zoekwoorden (en longtail-variaten hiervan) zoveel mogelijk in de lopende tekst verwerkt. De zoekmachine herkende de zoekwoorden, en de desbetreffende pagina eindigde magischerwijs een stukje hoger in de zoekresultaten. 'Zo werkt het toch nog steeds?' zul je misschien denken, maar tegenwoordig ligt het (gelukkig) allemaal net iets genuanceerder.

SEO-teksten laten schrijven anno 2020

Wat vroeger nogal eens vergeten werd is het feit dat mensen niet alleen op zoek zijn naar iets, maar ook graag een antwoord willen krijgen dat hen voldoening geeft. Ze willen in een warm bad terecht komen: zich herkennen in je verhaal, overtuigd worden met de juiste UBR's (unique buying reasons) reviews, wetenschappelijke cijfers of wát jouw dienst of product ook maar kracht bijzet. Maar bovenal: ze willen een positief gevoel overhouden en denken: dit is de partij die bij mij past en dit is de partij waarmee ik in zee wil gaan. Gebeurt dit niet? Dan heeft het weinig zin om SEO teksten te laten schrijven. Want zeg nou eerlijk: wat heb je eraan om veel bezoekers binnen te halen, zonder dat ze daadwerkelijk actie ondernemen? Daarom is een grondige en weldoordachte aanpak essentieel bij de realisatie van SEO teksten. En juist dáárom kies je voor Woord en Creatie...

SEO- en doelgroepgerichte teksten laten schrijven

Wij schrijven jouw tekst met een duidelijk doel voor ogen: jouw doelgroep overtuigen. Tja, en als we dan toch aan het schrijven zijn, kunnen we er net zo goed voor zorgen dat de tekst de juiste zoektermen bevat. Laten we duidelijk zijn: dat doen we niet toevalligerwijs omdat het nu eenmaal lekker in de tekst past, daar denken we vooraf goed over na. Het liefst op structurele basis, waarbij we jouw SEO-strategie volledig verweven in een contentplan voor een X-aantal maanden. Want als je zoekvragen koppelt aan verschillende 'buyer stages' en achterliggende klantvragen bereik je ons inziens het maximale resultaat! Daarbij maken we gebruik van uiteenlopende specialistische kennis en middelen. Van de allerbeste SEO-tools tot kennis die we vergaarden via  online masterclasses (IMU) en trainingen van o.a. SEO-expert Roy Ishak en consumentenpsycholoog Maud Ebbekink.

Kortom: wil je een tekst die jouw doelgroep overtuigt en op een effectieve manier klanten naar je website trekken? Neem dan contact met ons op en laat je zogeheten 'SEO-teksten' door ons schrijven. Wij gaan graag voor je aan de slag!