Over ons

Cheesy slagzinnen, complexe teksten vól woorden als 'idiosyncratisch' en 'eloquent' of heel veel blabla terwijl er eigenlijk nét niks gezegd wordt? Nee, daar houden we niet zo van. Waar wij wel van houden? Ons volledig inleven in een doelgroep, een moeilijke boodschap in begrijpelijke taal vatten én de lezer overhalen tot actie. In makkelijke, klinkklare taal waar de doelgroep enthousiast van wordt.  Of het nu voor een eigentijds lifestylemerk is,  een museum of een internationaal bedrijf.

Hi, ik ben Lyjanne

Als creatieveling, ondernemersdochter en CIW-student had ik een droom: ooit mijn eigen tekstbureau beginnen.

Zo’n twee maanden na het afronden van de Master Communicatie & Informatiewetenschappen schreef ik me in bij de KVK. De afwisseling, de vrijheid, de mogelijkheid om je eigen koers te varen; ik vond het fantastisch.

Na vijf jaar als eenpitter werd het tijd voor uitbreiding. Maartje kwam in het bedrijf en niet veel later werden we compagnons. Samen besloten we de allerbesten te willen worden in ons vak; teksten schrijven die impact hebben. Hier krijg ik elke dag weer energie van. Want wat is er leuker dan je creativiteit, verbeeldingskracht en schrijftalent inzetten voor het succes van je opdrachtgevers?!

Hi, ik ben Maartje

Ik hou van historische thema's, maar schrijf ook graag voor eigentijdse producten en merken!

Toen ik mijn eerste zelfgeschreven verhalen aan mijn broers liet zien, kreeg ik standaard te horen: ‘Neeee, dat heb jij niet geschreven’. Blijkbaar deed ik onbewust al iets goed. Uiteindelijk koos ik voor een studie geschiedenis. Niks met schrijven te maken zou je denken. Maar niets is minder waar. Tijdens mijn studie leerde ik kritisch denken, researchen, de juiste bronnen verzamelen en schrijven, heel veel schrijven. Eenmaal werkzaam als content creator volgde ik diverse cursussen die me klaarstoomden voor het commerciële vak. SEO en conversiegericht schrijven is ondertussen gesneden koek voor mij.

Favoriete opdrachten

Wat ik het leukst vind om te doen? Redactioneel werk waarbij ik het schrijven, researchen en interviewen met elkaar kan combineren. Bijvoorbeeld voor een blog of een pakkend artikel in een magazine!