3x tips waarmee jij makkelijker én beter schrijft!

Researchen, schrijven, herschrijven en tot slot nog een hoop tekst schrappen; het hoort allemaal bij het schrijfproces. Je zou graag willen dat het allemaal nét wat makkelijker gaat. Goed nieuws: hieronder vind je drie handige schrijftips van onze stagiaire Maureen. Zo wordt het schrijven niet alleen makkelijker, maar ook leuker!

1. Begin gewoon!

Ergens een begin aan maken is altijd lastig. Het liefst wil je meteen lekker in de flow zitten. Maak het jezelf niet te moeilijk en begin gewoon direct met schrijven. Hierdoor blijf je niet te lang hangen in je denkproces en maak je direct een snelle start. Schrijf het eerste wat in je opkomt op, dan volgt de rest al snel. Onthoud dat je altijd nog woorden kan schrappen. Het hoeft echt niet in één keer perfect te zijn.2. Lees de tekst hardop voor

(Grammaticale) schrijffouten maken is heel normaal. Een woord dat één letter mist, foute interpunctie of gewoon een woord dat niet klopt in de context. Meestal zie je deze fouten over het hoofd als je te lang naar dezelfde tekst kijkt. Maureens tip: lees de tekst hardop voor. Daardoor merk je al snel waar je een foutje hebt gemaakt. Ook ontdek je meteen of een zin niet lekker loopt.


3. Korte zinnen

Heb je dat ook wel eens? Je zit zo lekker in de schrijfmodus dat je helemaal opgaat in de tekst. Ideaal natuurlijk, want je blijft maar schrijven, schrijven en schrijven. Één valkuil die volgens Maureen vaak voorkomt: te lange zinnen. Hierdoor kan het onprettig zijn om een tekst te lezen. Een goed leesbare zin bevat ongeveer 10-15 woorden. Heb je toch een te lange zin en wil je niks schrappen? Splits het dan op in twee zinnen!


Hulp nodig?

Hopelijk geven deze drie tips je een zetje in de goede richting om nieuwe inspirerende teksten te schrijven. Kom je er toch niet uit en heb je hulp nodig? Geen nood: wij helpen je graag. Neem contact met ons op via onderstaande knop!


Misschien vind je dit ook interessant: