Een persbericht laten schrijven: waarom zou je?

Organiseer je een event waar je iedereen van op de hoogte wilt brengen? Of maakt je bedrijf een nieuwe ontwikkeling door en wil je dit met een breed publiek delen? Een perfect moment om een persbericht te laten schrijven! We leggen je graag uit waar een goed persbericht aan moet voldoen en waarom je je persbericht júíst zou laten schrijven door Woord en Creatie.

Schrik niet: híer moet jouw persbericht aan voldoen

'Even snel’ een persbericht tikken? Think again! Een goed geschreven persbericht vergt meer expertise dan je wellicht denkt. Een artikel moet namelijk aan verschillende eisen voldoen om in aanmerking te komen voor plaatsing in de media. Op de redactie waar jouw persbericht terechtkomt wordt onder andere gekeken naar de nieuwswaarde, relevantie en lengte van het stuk. Daarnaast is het belangrijk dat de titel meteen de meest relevante informatie weergeeft, en dat het stuk de belangrijkste vragen van de journalist beantwoordt. Maar dat is nog niet alles: het is vooral belangrijk dat je stuk geen commercieel reclamepraatje is én dat de titels en tussenkoppen de lezer meetrekken in je verhaal. Een verstandige keuze dus, om je persbericht te laten schrijven door een tekstprofessional. Want alleen zo weet je zeker dat je met jouw persbericht de journalist voor je wint én dat het stuk de aandacht van de lezer trekt. Benieuwd hoe wij dit aanpakken? Hieronder vertellen we je graag wat de voordelen zijn van een persbericht laten schrijven door Woord en Creatie!

De voordelen van een persbericht laten schrijven door Woord en Creatie

Kies je ervoor om je persbericht door ons te laten schrijven? Dan zorgen wij voor een laagdrempelige tekst met een krachtige boodschap. We schrijven het liefst kort en bondig, zonder af te doen aan de inhoudelijke nieuwswaarde. We zorgen ervoor dat alle ‘wie, wat, waar en waarom' vragen beantwoord worden, dat het artikel een logische opbouw krijgt én dat het persbericht de juiste tone of voice heeft. Alles om ervoor te zorgen dat het persbericht jouw doelgroep bereikt en de aandacht trekt. Bijkomend voordeel van een persbericht láten schrijven? Het bespaart jou een hoop tijd en energie, die jij weer kunt inzetten voor je bedrijf!

De voordelen van een persbericht laten schrijven door Woord en Creatie:

  • Een tekst waar journalisten van smullen
  • Aandacht trekken van jouw doelgroep
  • Tijd besparen

Heb je nieuws? Deel het!

Nieuwe medewerker binnen je bedrijf? Felbegeerde prijs in de wacht gesleept? Of is er iets anders gaande binnen jouw bedrijf dat je nódig aan de grote klok wilt hangen? Wij gaan graag aan de slag met jouw eerstvolgende persbericht!

Misschien vind je dit ook interessant: