Waarom krachtige webteksten jouw bedrijf écht verder helpen

Een goed uitziende website? ‘Got it!’. Foto’s in 4HD? ‘Check!’ Vormgeving op orde? ‘Dubbel check!’ Krachtige webteksten mét inhoud? ‘Hmm.. daar kijkt toch niemand naar?’ Jawel! Aansprekende en overtuigende webteksten zijn van groot belang voor een effectieve website. Wij leggen je graag uit hoe krachtige webteksten jouw bedrijf verder kunnen helpen én geven je meteen een paar handige tips!

De eerste indruk is key!

Weleens gehoord van de eerste indruk? Misschien heel cliché; maar een goede eerste indruk is echt key. Niet alleen bij sollicitatiegesprekken of dates, maar juist ook bij websites. Jouw website is namelijk het eerste wat een klant ziet van jouw bedrijf of organisatie.

Spreekt de tekst op je homepage niet aan? Dan is de kans groot dat klanten niet doorlezen. Maar: zorg je juist voor een persoonlijke homepage en heldere teksten? Dan weten klanten precies:

  • Wie je bent
  • Waarmee je ze kan helpen (of welk probleem je voor ze oplost)
  • Waarom jij hun vertrouwen waard bent.

Super belangrijk dus die webteksten. En er zijn nog meer redenen om je webteksten serieus te nemen…


Goede tekst neem je beter serieus

Wil je ervoor zorgen dat jouw bedrijf of organisatie online professionaliteit uitstraalt? Zorg er dan voor dat je webteksten vlot, origineel en helder geschreven zijn. Soepel leesbare teksten - zonder spel- en tikfouten – zorgen ervoor dat klanten jou én je bedrijf serieus nemen. En wat dacht je van de juiste stijl en grammatica? Door goed geschreven teksten creëer je vertrouwen bij (potentiële) klanten; een goede eerste stap op weg naar jullie samenwerking!


Ook tekst spreekt tot de verbeelding

Je hebt vast weleens horen zeggen: ‘beeld is veel belangrijker dan tekst, mensen lezen toch bijna niet meer’. Maar klopt dit eigenlijk wel? Niet helemaal, want onderzoek wijst uit dat potentiele klanten hun beslissing om contact op te nemen of een aankoop te doen nog steeds voor 90 procent baseren op tekst* Bovendien is een goed geschreven tekst méér dan woorden;  het geeft lezers fantasie en spreekt tot de verbeelding. Belangrijker dan je denkt dus; die teksten op je website!


Last but not least: SEO

SEO teksten kunnen je helpen om hoger in Google te komen en meer bezoekers op je website te krijgen. Een handige tool voor je webteksten dus. Maar pas op: deze schrijftechniek wordt ook vaak verkeerd gebruikt. Een tip van ons? Probeer altijd eerst de zoekintentie van een klant te achterhalen: waarom zoekt jouw klant iets en wat wil hij/zij ermee bereiken? Zo weet je precies wat én hoe je moet schrijven om jouw klant te overtuigen van jouw product of dienst. Uiteraard mét gebruik van de bijbehorende zoekwoorden.


Drie handige tips voor krachtige webteksten

Ga je aan de slag met tekst op je website? Wij helpen je graag. Hier zijn alvast drie handige tips:

  • Zet eerst op papier wát je wilt vertellen en wíe je wilt bereiken
  • Zorg dat je de juiste tone-of-voice te pakken hebt. Welke schrijfstijl sluit aan bij jouw doelgroep?
  • Schakel ons in. Wij schrijven krachtige teksten die precíes vertellen waar jij met jouw bedrijf voor staat.

Benieuwd hoe wij jouw bedrijf of organisatie verder kunnen helpen met krachtige webteksten? Neem contact met ons op!


Misschien vind je dit ook interessant: