De Thuisgevers

Statushouders een woonplek bieden

Een verblijfplek voor statushouders vinden is vaak lastig - vooral in de huidige krappe woningmarkt. Tegelijkertijd is de situatie in asielzoekerscentra schrijnend. De Thuisgevers brengt daar verandering in. Zij helpen vrijwilligers door héél Nederland om een (tijdelijke) lege woonruimte geschikt te maken voor bewoning door statushouders. Daarbij zijn ze vooral een belangrijke spil tussen de initiatiefnemers en de lokale overheid. Een prachtig initiatief waar wij de afgelopen tijd meermaals een creatieve bijdrage aan mochten leveren!

Wat doen we voor De Thuisgevers?

  • Initiatiefnemers interviewen.
  • Inspirende en motiverende artikelen schrijven voor de nieuwsbrief.
  • Samen brainstormen over communicatie en content voor De Thuisgevers.

Inspireren en motiveren

Tijdens onze werkzaamheden voor De Thuisgevers horen we vaak de meest ontroerende, pakkende en inspirerende verhalen. Families uit Oekraïne die eindelijk weer een veilige 'eigen' plek hebben om te wonen, Syrische vluchtelingen die met tranen in hun ogen door hun nieuwe 'thuis' lopen. En het mooie is dat het vaak gaat om gebouwen die nu geen functie hebben - bijvoorbeeld een pastorie waar tijdelijk geen predikant woont. Het is bijzonder om te horen hoe behulpzaam mensen zijn en hoe snel de complete inventaris voor een woning bij elkaar verzameld wordt. Je begrijpt dat wij er maar weinig woorden aan hoeven te geven, want met zulke mooie verhalen ontstaat er bijna automatisch een artikel vól inspiratie en motivatiekracht!

Ons ook inschakelen voor jouw organisatie, goede doel of gemeentelijk initiatief? Leuk! Wij kijken er nu al naar uit om voor je aan de slag te gaan!

Bekijk nog meer projecten

Gratis een stuk tekst als 'voorproefje'?