Gemeente Zwartewaterland

Webteksten ‘klimaatadaptatie’

Klimaatadaptatie, weet jij wat dat is? Voor gemeente Zwartewaterland mochten wij op een eenvoudige manier omschrijven wat klimaatadaptatie is, wat de gemeente eraan doet en hoe wij als inwoners zelf een bijdrage kunnen leveren. Een leuke en vooral leerzame opdracht waarbij we álles hebben geleerd over het veranderende klimaat en leuke initiatieven zoals het NK tegelwippen, geveltuintjes aanleggen en het vergroenen van je tuin!

Hoe gingen we te werk?

  • Het begon allemaal met een kennismakingssessie en aftrap op het gemeentehuis in Hasselt.
  • Daarna gingen we aan de slag met de eerste reeks teksten om de 'tone-of-voice' te bepalen.
  • We hadden een tussentijdse evaluatie en kregen een 'go' om verder te gaan met de rest van de teksten.
  • We realiseerden de complete reeks en sloten het af met een laatste meeting in Hasselt.
  • Het resultaat is hier te vinden: https://www.zwartewaterland.nl/wat-is-klimaatadaptatie * (let op: mogelijk zijn er tussentijds teksten toegevoegd die niet van ons afkomstig zijn)

Taalniveau B1

Een belangrijke wens van de gemeente Zwartewaterland in deze opdracht? Schrijven op taalniveau B1. De doelgroep van de gemeente is immers heel breed en íedereen moet de informatie kunnen begrijpen. Best een lastige opdracht als het over een onderwerp als klimaatadaptatie gaat; want er komen heel wat (technische) en complexe termen bij kijken. Voor ons een welkome opdracht - want schrijven op taalniveau B1 doen we graag! We moeten dan namelijk extra goed nadenken over de woordkeuze en de manier waarop iets overkomt. Soms blijkt eenvoudig zelfs niet eenvoudig genoeg. Dat maakt het schrijven heel uitdagend! :-)

Heb je ook teksten op taalniveau B1 nodig? Leuk, wij helpen je graag verder :-)  Neem contact met ons op en ontdek de mogelijkheden!

Bekijk nog meer projecten

Gratis een stuk tekst als 'voorproefje'?